„Да истина е Григор ми го каза в частен разговор. Имал е 7 000, а сега лидера има 6 700“

7 Dni Sport02.10.2022
Григор Димитров,

Карлос Алкарас изуми света с представянето си на тазгодишния US Open, където демонстрира вдъхновяващ тенис и напълно заслужено триумфира с първата си „мейджър“ титла. Това обаче далеч не беше всичко, защото освен това тийнейджърът се превърна в най-младия световен номер едно някога.

Според Миша Зверев обаче испанецът е извадил сериозен късмет с обстоятелствата, които съпътстваха настоящия тенис сезон, а е ето какво точно сподели бившият шампион в ATP Тура:

„Наскоро говорих с Григор Димитров. Каза ми, че преди няколко години е имал 7000 точки за ранглистата и е бил номер седем в света. Сега Алкарас е с 6700 пункта, а е лидер в класацията.

Годината не е нормална. Коронавирис, случилото се на Уимбълдън и множеството провали на топ играчите. Надявам се догодина нещата да се нормализират и всички турнири от Големия шлем да предлагат точки за подреждането на ATP, а състезателите да имат възможност да участват на всяка една надпревара.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ