Локомотив София победи Лудогорец в „Надежда“ с гол на Карлос Франса

7 Dni Sport01.10.2022
Локомотив София - Лудогорец, Илия Димитров, Карлос Франса

Отборът на Локомотив София победи Лудогорец в столичния квартал „Надежда“ с 1:0 в пореден кръг от efbet Лига.

В мач от 12-ия кръг на първенството, тимът на Станислав Генчев се наложи с 1:0, а единствения гол в двубоя вкара Карлос Франса в 71-ата минута.

Двата тима завършиха срещата в столичния квартал „Надежда” с по десет души. Сисиньо бе изгонен след четвърт час игра за удар без топка, а в заключителните минути на срещата Антонио Вутов също видя червения цвят на картона за много грубо нарушение срещу и играч на шампионите.

Двубоят започна с отлична ситуация за гостите от Разград. Не бе изминала и една минута след първия съдийски сигнал, когато Текпетей получи от Каули Оливейра, преодоля Камен Хаджиев отдясно и след като навлезе в наказателното поле стреля силно, но не уцели рамката на вратата. Малко по-късно Пьотровски също пробва късмета си, но и неговият изстрел бе неточен.

Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред организираха няколко добри атаки към вратата на Серджио Падт.

Играчите от Лудогорец се възползваха по най-добрия начин от това, че домакините се увлякоха в предни позиции и организираха страхотна контраатака. Кирил Десподов изведе по чудесен начин Бърнард Текпетей, който надбяга с лекота обраната на „железничарите” и стреля по земя. Александър Любенов обаче внимаваше и изби с крак.

Не бе изминал и четвърт час игра, когато гостите останаха с човек по-малко на терена след неразумна постъпка на Сисиньо. Селсо Рапосо проби добре отдясно, преодоля Кирил Десподов, но бе фаулиран от нападателя. Топката попадна в Сисиньо, който инстинктивно изчисти, но прати коженото кълбо в главата на Рапосо. Играчът на домакините потърси обяснение от бразилеца, който реагира грубо и удари с глава своя съперник в лицето. Реферът на мача не се поколеба да изгони Синьино с директен червен картон.

Следващата добра ситуация в мача отново се разкри пред гостите. Игор Тиаго получи на добра позиция в наказателното поле, но и той не успя да преодолее стража на домакините.

В 29-ата минута футболистите на Локомотив имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Антон Недялков. След центриране отдясно, капитанът на Лудогорец докосна топката с дясната си ръка, но главният рефер не посочи бялата точка. Ситуацията бе преразгледана с помощта на ВАР, който потвърди решението на съдията.

Локомотив София – Лудогорец 1:0

1:0 Франса

еfbet Лига, 12-ти кръг

Стадион: „Локомотив”, София

Рефер: Георги Гинчев, Велико Търново

Локомотив София: 24 Александър Любенов, 33 Алан Фильо, 44 Божидар Кацаров , 21 Камен Хаджиев, 13 Селсо Рапосо, 89 Матеус Роча, 8 Симеон Славчев, 22 Ивайло Найденов, 39 Антонио Вутов, 9 Илия Димитров, 11 Карлос Франса

Старши треньор: Станислав Генчев

Лудогорец: 1 Серджио Падт, 3 Антон Недялков,, 4 Сисиньо, 6 Якуб Пиотровски, 9 Игор Тиаго, 11 Кирил Десподов, 16 Аслак Фон Витри, 23 Мануел Шоу, 24 Оливие Вердон, 37 Бернард Текпетей, 95 Каули Соуса

Старши треньор: Анте Шимунджа

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ