Ивет Горанова получи специален приз от кмета на Кюстендил

7 Dni Sport01.10.2022
Ивет Горанова,

Специален приз за принос в световния спорт и израстването на поколения достойни български граждани връчи днес кметът на Община Кюстендил Петър Паунов на олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 Ивет Горанова. Това стана на церемония в сградата на общинската администрация.

„България изправи достойно глава сред олимпийските шампиони, а едно момиче с олимпийския си медал сбъдна мечтите на почти цяло поколение българи, зарадва всички спортни дейци и събуди България така, че отново да покажем силата на хъса и работоспособността, желанието и трудолюбието“, каза кметът на Кюстендил.

Ивет Горанова получи и една от отличените картини на деца – участници в детския конкурс „Пролет върху листа“, от председателя на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов.

„Вчера имах възможността да вляза в две от училищата в Кюстендил, да говоря с децата и се опитах да им бъда полезна и да им помогна, с каквото мога. Видях много щастливи, мотивирани и вдъхновени деца. Надявам се тези срещи да им бъдат от полза, да се отразят, и от Кюстендил да излезе олимпийски шампион“, каза Горанова. Пред медиите тя сподели, че през 2028 година в Лос Анджелис ще се бори да защити титлата си.

Награден от кмета на Кюстендил днес беше и треньорът от карате клуб „Шурикен“ в Кюстендил Емил Димитров.

„Той заслужава уважение заради това, което направи за този спорт“, посочи Петър Паунов при връчването на почетния знак за принос в българския спорт.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ