Гордей се България, Александър Везенков е №1, признаха го, спечели жадувана награди

7 Dni Sport01.10.2022
Грузия - България, Александър Везенков

Националът Александър Везенков получи наградата си за най-полезен баскетболист в гръцкото първенство за сезон 2021/2022 на церемония, която се проведе в Родос преди турнира за Суперкупата на страната.

Олимпиакос, където играе българинът, ще излезе срещу тима на Промитеас във втория полуфинал тази вечер от 21:00 часа, а преди това от 17:00 часа ще се проведе двубоят между Панатинайкос и Колосос Родос.

С представянето си през миналия сезон Везенков помогна на своя отбор да спечели шампионската титла на Гърция, а освен това бе отличен и като част от идеалната петица на сезона, както и като най-прогресиращ състезател и най-популярен играч в местното първенство.

Награди получиха още Костас Слукас, който също бе част от идеалната петица за миналата година и Томак Уолкъп за най-добър защитник, а генералният мениджър на клуба Никос Лепениотис прие отборното отличие за Олимпиакос, който спечели дубъл през сезон 2021/2022.

„В последните дни работихме много сериозно. Не сме готови по начина, по който бихме искали, тъй като половината отбор отсъстващи в подготовката, но фактът, че основата от миналия сезон е тук, е плюс за нас“, каза старши треньорът Йоргос Барцокас преди турнира за Суперкупата на Гърция. „Излизаме за трофея и ще се види на какво ниво сме в момента. С уважение към противника, ние ще опитаме да се представим най-добре“, добави Барцокас.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ