Локомотив София иска да вземе точки от Лудогорец в efbet лига

7 Dni Sport01.10.2022
локомотив_софия_лудогорец4

Отборът на Локомотив София посреща българския шампион Лудогорец в единствения сблъсък от съботната програма на 12-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ стартира в 13:45 часа.

Мачът със сигурност ще бъде по-специален за наставника на столичните „железничари“ – Станислав Генчев, който дълго време беше в лагера на „орлите“, като на няколко пъти дори заставаше начело на 11-кратните шампиони. Днес обаче той за първи път ще се изправи срещу бившите си работодатели.

Играчите на домакините обаче няма да могат да разчитат на подкрепата на своите фенове, тъй като тимът ще приеме Лудогорец пред празни трибуни заради наказание.

По време на паузата за национални отбори „червено-черните“ победиха Сливнишки герой с 6:0 в контролна среща, Юлиян Ненов блесна с хеттрик. По отношение на последните си две домакинства в елита пък Локомотив спечели всяко едно от тях с резултат от 3:2, като едно от тях бе срещу Левски.

Наказан за днешната среща е Красимир Милошев, докато с контузии пък са Бакалов и Михаил Орачев, който претърпя операция заради скъсаните кръстни връзки и ще бъде аут от терените за поне 6-7 месеца.

Лудогорец пък остана единственият отбор без загуба до момента през сезона. Като се върне лентата и до миналата кампания, то тимът на Анте Шимунджа е в серия от 22 поредни срещи без поражение в първенството. Разградчани също така вкараха 30 гола в 9 мача от началото на сезона, а цели 13 различни футболисти се разписаха.

Звездата на тима – Кирил Десподов е в чудесна форма, след като има на сметката си 4 гола и 5 асистенции в последните си 5 мача в първенството.

Полузащитникът на шампионите – Якуб Пьотровски пък получи първа повиквателна за националния отбор на Полша за мачовете от Лигата на нациите, но остана резерва срещу Уелс.

По отношение на спекулациите се заговори, че в Лудогорец трансферната политика не спира и на „Хювефарма Арена“ са се прицелили в бразилски централен защитник за зимната селекция, който се казва Виктор Мендес.

Локомотив София – Лудогорец

efbet Лига, 12-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

Локомотив София (3-4-1-2): Александър Любенов – Камен Хаджиев, Божидар Кацаров, Алан Диас – Мики Орачев, Симеон Славчев, Матеус Роча, Селсо Рапосо – Антонио Вутов – Карлос Франса, Димитър Митков

Старши треньор: Станислав Генчев

Лудогорец (4-2-3-1): Серджио Падт – Дени Групер, Оливие Вердон, Игор Пластун, Сисиньо – Нонато, Якуб Пьотровски – Рик Джонатан, Каули Оливейра, Бърнард Текпетей – Игор Тиаго

Старши треньор: Анте Шимунджа

Главен съдия: Георги Гинчев, град Велико Търново

Стадион: „Локомотив“, град София

Начало: 13:45 часа

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ