Георги Йомов приключи с ЦСКА, аут е от футбола за 1460 дни

7 Dni Sport01.10.2022
ЦСКА - Македония Гьорче Петров, Лазар Туфегджич, Дюкенс Назон, Тибо Вион, Георги Йомов, Брадли де Нойер

Новината от УЕФА пристигна. Един от най-талантливите футболисти на ЦСКА и България Георги Йомов е наказан за 4 години заради употреба на допинг. Това още не е обявено официално, но колегите от „Мач Телеграф“ твърдят, че има достоверна информация от „Армията“ и БФС и решението вече е взето.

Крилото беше със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА с Македония (Гьорче Петров) в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон. Именно това вещество е в основата на най-тежкото наказание за крилото.

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар. Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави.

Най-глупавото в тази ситуация е, че въпросният препарат не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от полза за да има плочки на корема и изваяни мускули. Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА нае да защитава Йомов да обжалва решението.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ