Истината за трансфера на Матиас Курьор в ЦСКА

7 Dni Sport30.09.2022
Черно море - Славия, Светослав Вуцов, Матиас Курьор

Около ЦСКА последните дни е изключително спокойно, това се дължи на паузата в първенството. По този повод решихме, да припомним интересна ситуация с един от играчите във форма на efbet Лига и как той бе на крачка от трансфер в ЦСКА.

Става въпрос за Матиас Курьор, който днес донесе победата за любимия си Черно море над Ботев Враца с гол в 92-ата минута на мача. В кариерата си Мат е отбелязал 44 гола в 116 мача и е дал 17 асистенции за „моряците“. Изкарал си е и 14 жълти картона. Най-важния гол в кариерата на Курьор за Черно море може би е победния срещу Левски във финала за Купата на „България“ през сезон 2014/15. Мачът се игра на препълнения стадион в Бургас пред около 16 000 зрители.

Сега към заигравката на Матиас Курьор с ЦСКА и как наредения му трансфер на „Българска армия“ бе провален от Едуард Йорданеску. Това разкрива сами играч в интервю, което даде преди няколко години. Ситауцията се разиграва през 2016-а година в месец септември. Той тогава дори гледа мач на “Българска армия” с агента, който го представляваше при преговорите му с “червените” – Николай Жейнов. Тогавашният треньор на “армейците” Едуард Йорданеску обаче се отказа от Курьор и той премина в Локомотив (Горна Оряховица).

“Много исках да отида на “Армията”, затова почти бях подписал. Предпочитам тях пред Левски заради манталитета на “Герена”. И те са голям клуб, но играчите и целият екип си мислят, че са добри като Реал Мадрид, а не печелят нищо”, отчете тогава Матиас Курьор.

Играчът през годините говори по темата и разясни цялата ситуация:

„С агента ми си уредихме среща чак след като беше започнало първенството. Гриша Ганчев ни посрещна с бутилка уиски и като седнахме, каза на своите хора да напуснат кабинета. Това беше началото на един дълъг следобед. Дълго време си говориха с агента ми, който ми превеждаше малко, основният разговор беше на български и не разбирах много“.

„В един момент Ганчев ме попита на английско-български колко пари искам. Ей така. Веднага помолих агента ми за съвет, Гриша Ганчев ме прекъсна с думите, че иска да говори директно с мен и да чува отговорите от мен“.

„Смутих се малко и казах, че искам поне толкова, колкото съм взимал в Грузия. Той веднага каза: „Ще ти дам повече, защото унизи говедата за купата“. Ставаше дума за моя победен гол срещу Левски София за Купата на България, когато все още бях играч на Черно море“.

Това е цялата ситуация около проваления трансфер на Матиас Курьор в ЦСКА. Окончателното решение е взето от румънския специалист Едуард Йорданеску.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ