Адриан Андреев: Ще Ви кажа истината, той е абсолютно луд

7 Dni Sport30.09.2022
Адриан Андреев,

Българският тенисист Адриан Андреев обясни защо едва не се стигна до бой след мача му с Корентен Муте на Чалънджър турнира в Орлеан.

Нашенецът победи този съперник за втори път в рамките на няколко дни, като напрежението между двамата се е получило още в първия мач. След края на втория те се сдърпаха на мрежата и кадрите обиколиха световния видео обмен.

В пресонференцията след двубоя Адриан разкри, че всъщност провокациите са дошли от французина, който е пращал силни топки в тялото му на загрявката.

„От Италия се чувствам много уморен, това е третият ми пореден турнир. Започнах да се замайвам и имах чувството, че ще повърна. Исках да се откажа, защото вече бях изтощен. Почувствах, че се разболявам и затова повиках физиотерапевта. Исках хапче, за да видя дали може да ми даде. То успокои стомаха и и се почувствах по-добре, но всъщност това, че Муте ме провокира през цялото време ми даде много енергия и му благодаря за това.

Когато бяхме в Италия той започна да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах проблем с него. Победих го, а той ми казваше, че съм много мек. Каза ми на мрежата да се ш***м. Има проблем с мен, а аз с него нямам. Не знам, той просто е луд.

Сега не знам защо беше ядосан. Той започна всичко това. На загрявката аз бях на мрежата и той започна с всичка сила да удря в тялото ми. Той просто е луд и нямам думи за него. Каза ми какъв ти е проблемът и защо ме гледаш. Аз съм на ретур, естествено, че ще го гледам, когато сервира“, каза българинът.

Втората му победа над Муте му донесе трети пореден четвъртфинал на ниво Чалънджър, като това му гарантира участие в квалификациите за Australian Open следващата година.

„Много съм щастлив с тениса си. Работя здраво през целия си живот и ще продължа да го правя. Искам да постигна повече, но съм щастлив с резултатите в момента. Намерих играта си и това, в което съм добър. Знам как мога да наранявам съперниците и да използвам оръжията си. Подобрих ударите си“, обясни Адриан.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ