България излиза за задължителна победа срещу Канада на Световното първенство

7 Dni Sport30.09.2022
България - Италия, Волейбол, Жени

Националният отбор на България по волейбол за жени излиза срещу този на Канада в петия си мач от група „C“ на Световното първенство. Сблъсъкът в полския град Лодз е днес от 17:00 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 2.

„Лъвиците“ ще търсят задължителен успех днес срещу Канада, ако искат да запазят шансовете си за класиране към елиминационната фаза. До този момент възпитаничките на треньора Лоренцо Мичели записаха три загуби от Германия (1:3 гейма), от европейските вицешампионки от Сърбия (2:3 гейма) и от този на олимпийските шампионки от САЩ (1:3 гейма).

Канадките пък записаха две поражения до момента – от Сърбия (0:3 гейма) и от САЩ (0:3 гейма). В четвъртък те обаче взеха първия си успех над Казахстан с 3:0 гейма.

В мачовете между двата отбора обаче България има сериозен превес срещу Канада, като води с 5 на 1 победи.

Българският отбор е на пето място в класирането до момента, а след двубоя с „кленовите листа“ ще срещне тима на Казахстан в последния си мач от груповата фаза в събота. САЩ е на първа позиция в група „С“ с пълен актив от 9 точки до момента.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ