Разсекретиха истината за „боя“ на корта между Андреев и Муте, 19 секундно видео

7 Dni Sport30.09.2022
Screenshot 2022-09-30 at 8.57.22

Адриан Андреев продължава със страхотното си представяне в последните две седмици.

Българинът се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Орлеан (Франция) от сериите „Чалънджър“ с награден фонд от 135 хиляди евро.

Андреев направи обрат и победи с 2:6, 7:6(3), 7:6(2) поставения под номер 1 в схемата и номер 64 в света французин Корентен Муте. Срещата продължи 2 часа и 58 минути. Това е втора победа за Адриан над този съперник в рамките на девет дни. Преди седмица Андреев елиминира Муте и на „Чалънджър“ в Генуа (Италия).

Още от Италия двамата тенисисти имаха „закачка“ помежду си след последната точка днес страстите се нажежиха. При здрависването над мрежата Андреев заби гръдния си кош в тялото на Муте, след което французинът опита да го сграбчи за гърлото. Двамата бързо бяха разтървани от главния съдия на мача, а публиката в Орлеан определено остана шокирана от случилото се.

Българинът изостана с 0:3 в първия сет, а след това допусна още един пробив за 2:6. Във втората част Андреев проби за 3:2, но той допусна изравняване при 4:4. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Андреев изостана с 1:3 точки, но спечели следващите шест разигравания за 7:3.

В третата решителна част Андреев бе пробит за 0:1, но веднага отговори с рибрейк. До края на сета нов пробив нямаше и се стигна до нов тайбрек. В него Адриан беше убедителен и спечели със 7:2 точки.

За доброто си представяне в Орлеан Андреев заработи 25 точки за световната ранглиста. Така той ще направи ново рекордно класиране в световната ранглиста. На четвъртфиналите българинът ще играе срещу №98 в света Норберт Гомбош от Словакия или №332 Артур Филс от Франция.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ