Сепетември София търси победа срещу Спартак Варна

7 Dni Sport30.09.2022
ЦСКА - Септември София, Контрола, Джонатан Линдсет

Отборите на Септември София и Спартак Варна откриват петъчната програма на 12-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 14:45 часа.

По време на паузата за национални отбори Септември загуби с 0:2 от ЦСКА в контролна среща. Тимът на Славко Матич е и в серия от 4 поредни шампионатни мача без победа.

В последната седмица се появи информация, че помощник-треньорът на столичани – Валери Божинов, който все още не е картотекиран в състава, но се води като един от играчите на Матич, се готви за край на състезателната си кариера в мача срещу Левски на 16-и октомври.

Днешният двубой със сигурност пропуска Мартин Николов, който е наказан.

В последния кръг Спартак Варна записа първата си победа за сезона при успеха с 3:2 над Ботев Пловдив. Гостуванията обаче си остават един от големите проблеми, като „соколите“ загубиха всяко една от 5-те визити и допуснаха 17 гола в тях.

По време на паузата варненци привлякоха бившия играч на Царско село – Родни Антуи. След наказание пък за днешната среща се завръща Проспер Менди.

Бившият треньор на Спартак – Васил Петров, пък се завърна в клуба като директор на академията.

efbet Лига, 12-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

Септември София (4-2-3-1): Шейтанов – Ачков, Арсов, Кристиян Пешов, Мартин Стойчев – Александър Тодоров, Чандъров – Кабов, Колев, Мартин Стоянов – Мартин Петков

Старши треньор: Славко Матич

Спартак Варна (4-2-3-1): Дичевски – Илкер Будинов, Емануел Моура, Пламев Димов, Никола Борисов – Руменов, Климентов – Здравко Димитров, Мартис, Виктор Митев – Божидар Васев

Старши треньор: Тодор Киселичков

Главен съдия: Ивайло Стоянов, град Петрич

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ