Крис Добрев: Ако вкарам на Ботев, няма да се радвам

7 Dni Sport29.09.2022
Кристиан Добрев,

Футболистът на Славия Кристиан Добрев е категоричен, че дори и да вкара гол на бившия си клуб Ботев (Пловдив), няма да се зарадва, а ще се извини на феновете на пловдивчани. 21-годишният халф говори пред „Диема“ като подчерта, че трансферът му в Славия е необходимата крачка към по-големи успехи.

„Изиграхме добра контрола с Хебър и се готвим за мача с Ботев Пд. Изкарах доста хубави години в Ботев. Ботев ми е дал много като клуб, за мен този двубой ще е много специален. Допреди една година не можех да си представя, че ще играя срещу Ботев, ако трябва да бъда честен. Но нещата са такива, излизам с настроение и се надявам да се получи един добър мач. Аз нямам на кого да се доказвам, в момента моята работа е да се докажа в Славия, а не в Ботев“, сподели Кристиан Добрев.

Славия гостува на Ботев Пд в петък, 30 септември, от 19:30 часа.

„Миналата година, в последния мач, който изиграхме с Ботев в Коматево, вкарах гол, но не го зачетоха. Естествено се извиних, не мога да си позволя да се зарадвам, така го почувствах просто. Все пак 8 години са си 8 години. Най-вероятно, ако и сега вкарам, няма да се зарадвам“, добави футболистът на „белите“.

„Няма напрежение в Славия и правим нещата, които тренираме. Например, в мача с ЦСКА бяхме много напрегнати, но имаме добър колектив, има разбирателство. Доста се налагат млади български момчета тук, идването ми в Славия е много добър ход. Ако искам да постигна нещо в кариерата си, трябва да мина през Славия и да помогна на себе си“, каза още играчът.

Трансферът в Порто не бе от най-успешните за него, но футболистът на Славия вече гледа напред.

„Точно когато се адаптирах, получих много тежка контузия. Това ме извади от строя за два месеца, тъкмо тогава щях да съм титуляр. След като се оправих, поиграх един месец и дойде пандемията. Спряха шампионата и аз се върнах в България, те нямаха на каква база да подновят договора ми“, каза още Добрев.

Мечтите на Кристиан Добрев се простират до клуб в Испания, Италия. Освен това, се надява да попадне и в списъка на националния селекционер на България някой ден.

„Със сигурност на г-н Кръстаич трябва да му се даде време. Ще трябва време, не трябва да прибързваме“, каза още 21-годишният Добрев.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ