Истината за бащата на Григор Димитров – Димитър след срама в София

7 Dni Sport29.09.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров отпадна във втори кръг на домашния си тунира от сериите на АТП 250 – София Оупън, който се провежда в столицата ни. Нашето момче загуби с 0:2 сета от коравия представител на Беларус – Иля Ивашка.

На този турнир хасковлията пристигна без треньор, след като се раздели с Данте Ботини. Може би най-близко до тази роля за Григор е баща му – Димитър, което обърна светлината на прожекторите към него и феновете желаят, да научат повече за него. Именно затова ще Ви запознаем със силната фигура в живота на настоящия №23 в Световната ранглиста.


Бащата на Григор Димитров с широка усмивка в залата за пресконференции преди старта на София Оупън.

Димитър Димитров е бивш български волейболист, който се състезава на Летните олимпийски игри през 1980 година.

През 1980 г. е част от българския отбор, който печели сребърен медал в олимпийския турнир. Той изиграва пет мача.

Димитър Димитров, Мария Димитрова и Григор Димитров със семейна вечеря и широки усмивки. 

Димитър изиграва сериозна роля в детството на Григор, той го въвежда в спорта и му дава любовта към тениса. Григор за първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст започва да играе редовно в родния си град.

В ранните му години за неговата подготовка се грижи баща му, но след като хасковлията доказва таланта си на турнирите за юноши става ясно, че той ще трябва да се развива в други условия.

Младият Григор Димитров и баща му Димитър Димитров на пресконференция.

Димитров и към момента се развива в тениса, скоро той успешно организира турнир от сериите „ITF“. Също така получи и признанието „почетен гражданин“ на Хасково.

Малко известен факт, е че първи им протяга ръка Христо Стоичков, който по всякакъв начин помага за развитието на неговата кариера. След това Гришо печели стипендия от фондацията на друга наша футболна звезда – Димитър Бербатов.

През 2007 г. Димитров се присъединява към академията „Sanchez-Casal“, където тренира под ръководството на Емилио Санчес и Пато Алварес. От там вече се разбира, че момчето ще успее, както и се случва години по-късно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ