Генадий Ганев: Обичам шопската салата и баницата в България

7 Dni Sport29.09.2022
Генадий Ганев,

Генадий Ганев говори пред клубната телевизия на ФК ЦСКА 1948, като споделяше интересни факти за самия себе си.

„Израстнах в Украйна, в едно село, което е населено с българи и когато дойдох тук, ми беше по-лесно. Когато започнах да играя футбол, гледах и други отбори, когато мои по-възрастни играеха в тях, като Черноморец Одеса, Динамо Киев. Не мога да кажа, че имах много футболни идоли. Харесвах Оливър Кан, Буфон, Дида. Това са топ вратари, които правеха чудеса на вратата.

В Украйна харесвам много добрината на хората. Там са колоритни и приветливи. Страната е красива, с хубава природа. За България бях чувал, че са имали феноменален национален отбор със Стоичков и Пенев, Мартин Петров, Стилян Петров. Баба ми и дядо ми също ми разказваха за България и че имаме роднини там.

Любимото ми украинско ястие е борш, а в България много обичам шопската салата и баницата. Много харесвам думата късмет, защото всеки човек има нужда от него и искам да пожелая на всички да го имат.

В България много харесвам природата, такъв човек съм и обичам много да се разхождам. Има Черно море, красиви планини, всичко ми допада и културата, която остана, с тези крепости, които се запазиха досега. Това показва, че хората не забравят своята история. Във ФК ЦСКА 1948 харесвам най-много колектива, треньорът направи много за него и ми харесва, че всеки, който излиза на терена, отдава много сили, за да спечели всяка битка“, сподели Ганев пред клубната телевизия на ФК ЦСКА 1948.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ