Любимата на цяла България – Елица: Да истина е, може да ми е последното

7 Dni Sport29.09.2022
Елица Атанасиѝевич,

Българската волейболистка Елица Атанасийевич намекна за отказване от националния отбор. Пред колегите от „Нова телевизия“ капитанът на тима призна, че може би Световното първенство, което тече в момента, е последният ѝ голям шампионат с екипа на България.

Националният ни отбор по волейбол за жени е вече на полска земя след двете загуби до този момент на първенството на планетата. Днес състезателките ще се изправят срещу олимпийския шампион САЩ.

Лодз е втората спирка на националния тим на Световното първенство, след като волейболистките на Лоренцо Мичели претърпяха поражения от Германия и Сърбия. Именно спечелената една точка след 2:3 гейма срещу световния шампион дава основания на отбора да вярва, че може да се справи със САЩ.

Ако обаче тимът ни днес не успее да се противопостави на силния съперник, българките ще търсят задължителни две победи срещу Канада и Казахстан, за да се класират за втората фаза на шампионата.

„Нашият състав е много променен, техният – също, не бих правила прогнози. Някои състезателки са същите и при тях, и при нас. Надявам се да направим добър мач, максимално много точки да извлечем“, сподели Елица Атанасийевич.

На въпрос, дали ѝ минава през ума, че това може да е последното ѝ голямо първенство за националния отбор, тя отговори с категоричното: „Да.“

Тази вечер България се изправя срещу САЩ от 20:00 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ