България има нов национален селекционер

7 Dni Sport29.09.2022
България - Канада, Волейбол, Цветан Соколов

Българският национален отбор по волейбол за мъже има нов селекционер, съобщават колегите от „Марица“. Става въпрос за Пламен Константинов – Гибона. Той сменя на поста Николай Желязков, който хвърли кърпата след тоталния провал на последното световно първенство, чийто връх беше срамната загуба 2:3 от Мексико.

Гибона е победил Мартин Стоев и италиански специалист в гласуването, въпреки че зад чужденеца са били силните хора във федерацията Любо Ганев и Владо Николов. Останалите обаче са се обявили за край на експериментите. Зад Марто е бил само Сашо Йовков.

Пламен беше 4 години селекционер на националите, с които стана четвърти в Европа на турнира в София. От 2018 година е треньор на руския Локомотив от Новосибирск, с който веднъж стана шампион.

Не е ясно дали Гибона остава в клубния си тим, който страда от санкциите срещу режима на Путин. Все по-трудно в Сибир идват класни играчи, а и самият българин има проблеми с превеждането на заплатата.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ