Апелативната комисия към БФС ще помилва Левски, заменят

7 Dni Sport29.09.2022
Левски - ПАОК, Фенове

БФС се готви да помилва Левски за наказанието, което беше наложено от Дисциплинарната комисия. От централата ще заменят лишаването на „сините“ от домакинство без публика със затварянето на блок 5 в сектор А на стадион „Георги Аспарухов“, твърдят колегите от „Тема Спорт“.

В четвъртък се очаква да излезе и решението на Апелативната комисия, което да отмени първоначалното наказание на столичани. По този начин Левски ще може да приеме Ботев (Пловдив) на 8 октомври в мач от 13-ия кръг на efbet Лига пред фенове.

„Сините“ получиха тежката санкция от Дисциплинарната комисия за мач пред празни трибуни след дербито с ЦСКА – София, което бе спечелено с 2:0 от възпитаниците на Станимир Стоилов. Тогава човек от щаба на „червените“ – физиотерапевтът Иван Христов, бе ударен с бомбичка или димка. Заради редица инциденти по време на сблъсъка с армейците на „Герена“ отнесоха и глоба в размер на 13 300 лева.

В дните след двубоя на стадион „Васил Левски“ ръководството на Левски излезе с остра декларация срещу Дисциплинарната комисия, БФС и президента Борислав Михайлов. С нея те отправиха апел към феновете си да напълнят стадиона за предстоящото домакинство срещу Ботев, въпреки наказанието.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ