България срещу олимпийския шампион САЩ на Световното тази вечер

7 Dni Sport29.09.2022
България, Волейбол

Волейболистките от националния отбор на България ще изиграят третия си мач на Световното първенство за жени в Нидерландия и Полша. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели излизат срещу олимпийския шампион САЩ в третата си среща от предварителна Група С тази вечер от 20,00 българско време. Двубоят, който ще се играе в Лодз (Полша), ще бъде излъчен на живо по MAX Sport 2.

В първите си два мача в Арнхем (Нидерландия) българските „лъвици“ стартираха със загуба от Германия с 1:3, след което бяха на път да изненадат настоящия световен шампион Сърбия, но в крайна сметка отстъпиха драматично с 2:3 гейма.

От друга страна САЩ тръгнаха с две категорични победи с по 3:0 – срещу считания за аутсайдер тим на Казахстан и срещу Канада. Въпреки липсата на имена като Миша Ханкок, Катрин Плъмър и отпадналата в последния момент преди Мондиала Джордън Томпсън, състезателките на Карч Кирали показват страхотна игра до момента.

България губи от САЩ във втората фаза на последните две световни първенства през 2014 и 2018 година с по 0:3 гейма. Българките загубиха и последната си среща срещу олимпийските шампионки – на турнира от тазгодишната Лига на нациите в Кесон Сити (Филипините) с 0:3, но със сигурност ще дадат всичко от себе си, за да поднесат една голяма изненада днес в Лодз.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ