Мартин Стоев каза истината за националния отбор: Да

7 Dni Sport28.09.2022
България U20, Волейбол, Мартин Стоев

Мартин Стоев все още не е получил официално предложение да поеме мъжкия национален отбор на България по волейбол. Специалистът говори по темата пред медиите и разкри, че не бил стана треньор на „трикольорите“ на всяка цена.

„С мен никой не е разговарял. Не се е изяснило по какъв критерий се избира национален селекционер, а и не ми е предлагано нищо. За всеки е чест да води България. Това е витрината на българския волейбол. Ако ме потърсят, ще говорим, но не на всяка цена. През миналия декември имах хубаво предложение от клубен отбор за година и половина, но исках да си довърша ангажимента към националния отбор (младежи)“, заяви Стоев на пресконференция.

Той води тима на България до 20 години, който спечели бронзови медали от Евро 2022 в Италия преди няколко дни.

„Вярвам, че тези момчета. Има още да се развиват. През 2027 година те трябва да бъдат в основата на националния отбор, който ще се бори за класиране на олимпийските игри в Лос Анджелис. Българска федерация волейбол направи всичко като организация за нашия отбор. Бронзовият медал от Европейското първенство сега осмисли работата ни през цялото лято“, каза още Мартин Стоев.

Специалистът все още не знае с какво ще се занимава, след като договорът му да води националния тим до 20 години изтече.

„Всичко е възможно. Не съм сигурен какво, но ще направя нещо. Издържам се от професионалното треньорство. Никога не съм кандидатствал за нещо с конкурс. Тези търгове и конкурси у нас се правят за определени хора“, допълни Мартин Стоев.

Мартин Стоев обяви, че би поел мъжкия национален отбор на България, но само в дългосрочен план и с визия за Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.

„Любо Ганев ми се обади да ми честити бронзовите медали. Попита ме дали искам да поема мъжете. Казах, че е възможно, но само при определени условия. Също така не за период от една година, а до Олимпиадата в Лос Анджелис 2028“, коментира Мартин Стоев.

„Това за мен е „дежа вю“, което се получава след всеки неуспех на мъжкия отбор. И моето име се завърта отново. Бих започнал разговори, ако ме поканят, но не на всяка цена“, каза още Стоев.

„Единственото нещо, което би ме накарало да разговарям за поста селекционер на мъжете, е увереността ми, че тези момчета, които водих през последните четири години, има още накъде да се развиват. Някои от тях ще бъдат в основата на квалификацията през 2027 година за класиране на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028-а.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ