Костадин Язов: В следващите 20 години няма да има стадион като на Локомотив

7 Dni Sport28.09.2022
Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив, Отбор

Кметът на район „Южен“ в Пловдив Костадин Язов разкри интересни подробности около строителството на стадион „Локомотив“ и по-конкретно – трибуна „Бесика“.

Ето какво заяви Язов пред колегите от „ТрибунаПловдив“.

“Дейностите по изграждането водят след себе си изготвянето на необходимите документи, които документи трябва да се окомплектоват и да се предоставят на контролните органи (ДНСК). След това трябва да прекараме ток и вода. Очаквам да сме готови със зрителната част на трибуната, най-късно до втората част на октомври. През това време, трябва да прекараме ток и вода. Веднага след това ще се заемем с документите за експлоатация. Когато това стане ще дойде комисия и ще каже дали може да се преведе трибуната в експлоатация. Има моменти които са незаобиколими“, заяви кметът на район „Южен“.

„Ако можех щях да кажа срок, но няма как. Няма да нарушавам правилата и да правим компромиси с нищо, не съм такъв човек. Не мога да кажа датата към този момент, едва когато излязат документите ще можем говорим за ориентировъчни дати. Имаме изготвен АКТ 14 в момента, остава АКТ 15. Сигурен съм, че поне в следващите 20 години, няма да има стадион с такова качество като този на Локомотив“, заяви Язов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ