Глобииха треньора на съперника на Лудогорец с 343 728 хил. паунда

7 Dni Sport28.09.2022
Реал Бетис - Лудогорец, Кирил Десподов

Бившият мениджър на Манчестър Сити и Уест Хям Мануел Пелегрини получи една от най-големите глоби на треньор във футбола. Той е избегнал плащането на повече от £816 000 данъци в Англия между април 2014 г. и април 2017 г.

69-годишният чилиец, който в момента е начело на испанския Бетис и преди две седмици изведе тима си до победа с 3:2 над Лудогорец в групите на Лига Европа, е глобен с 343 728 хиляди паунда от правителствената агенция HM Revenue and Customs (HMRC), според Inews.com.

Мануел Пелегрини отказа да направи какъвто и да е коментар относно глобата, получена от правителствената агенция. Той спечели титла във Висшата лига с Манчестър Сити през сезон 2013 – 2014, както и още 2 купи на Англия.

След като прекрати договора си с Манчестър Сити, където беше заменен от Пеп Гуардиола, Пелегрини седна на пейката на Хъбей Чайна Форчън до 2018 г., преди да отиде в Уест Хям за един сезон. В момента е треньор на отбора на Бетис, с който спечели Купата на Испания миналия сезон.

Данъчните и митническите власти в Англия започнаха разследване миналата година, за да докажат укриването на данъци във футбола. През 2020 г. агенцията разследва 246 футболисти за рекламни договори и използване на права върху изображенията им, за да избегнат плащането на данъци.

Докладът на правителствената агенция показва, че играчите са избягвали плащането на данъци, като са използвали права върху изображения, за да платят 19% от данъка върху корпоративния доход, вместо да плащат данъка от 45% за хората с по-високи доходи.

Между 2019 г. и 2020 г. HM Revenue and Customs са събрали £73,1 милиона от разследвания, а преди година са събрали почти £35,3 милиона, според доклад на счетоводителя на UHY Hacker Young.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ