Гордей се България, Георги Димитров взе победата на легендарната „Силвърстоун“, лети към „Формула 1“

7 Dni Sport26.09.2022
Георги Димитров,

Българският пилот в британската Формула 4 Георги Димиторв спечели второто състезание от предпоследния кръг от сезона на пистата “Силвърстоун”.

Пилотът на JHR Developments завърши пети в първата надпревара, спечели втората и отпадна в третата.

Първото състезание беше накъсано от катастрофа в челото и две излизания на колата на сигурността на пистата, като Георги води битка за 4-ото място с лидера в шампионата Алекс Дън.

Във второто състезание Димитров стартира втори, но веднага пое лидерството, тъй като се оказа, че тръгналият от полпозишън Оливър Стюарт има технически проблем. Оттук до края на състезанието българският пилот запази първото място, въпреки че беше преследван от внушителна група пилоти. Първо в гонитбата на Георги участваха Едуардо Косетенг и Даниел Гинчард, но двамата се удариха в комплекса Брукландс и дойде ред на двамата пилоти на Carlin Уго Угочукву и Луис Шарп. Те излязоха на второ и трето място, а авансът на Димитров беше стопен, когато на пистата излезе кола на сигурността заради нова катастрофа в Брукландс.

При рестарта обаче Димитров не допусна изненади и запази лидерската позиция, като успя да вземе малка преднина в последните 4 минути от състезанието, което му донесе втората му победа този сезон в британската Формула 4. Угочукву финишира на 0,5 секунди зад Георги.

Третата надпревара на “Силвърстоун” също беше накъсана от поредица инциденти и някои неадекватни действия на пилота на колата на сигурността – Георги излетя от пистата и затъна в зоната за сигурност точно при присъствието на колата на сигурността на пистата.

Три състезания преди края на сезон 2022 Георги е 7-и в класирането с 183 точки.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ