Разсекретиха и пуснаха в публичното пространство договор подписан от Ганчев за ЦСКА: Истина е

7 Dni Sport23.09.2022
Гриша Ганчев,

ЦСКА има отсрочка до март догодина за наем на „Българска армия“ и Панчарево заради проектирането на нов стадион, става ясно от анекса, публикуван от колегите от „tribune.bg“.

Той бе подписан на 5 май в присъствието на Данаил Ганчев и министърът по това време Радостин Василев.

„Страните се споразумяват, че във връзка с подготовката за Проекта и Нотариалната сделка, включително необходимите корпоративни и други решения и одобрения, падежът на дължимите плащания на Наема на Стадиона от НАЕМАТЕЛЯ на НАЕМОДАТЕЛЯ за периода от 01.05.2022 г. до по-ранната дата измежду датата на Нотариалната сделка и 01.03.2023 г. (всяка от тях наричана „Дата на сключване на сделката за Проекта“), се променя, като падежът за дължимата сума за наеми за този период, се дължи от НАЕМАТЕЛЯ на НАЕМОДАТЕЛЯ в срок до 5 (пет) работни дни от настъпването на по-ранната дата от посочените тук по-горе (датата на нотариалната сделка или 01.03.2023 г.)“, гласи член 3 от анекса, подписан от Евгени Марчев и Филип Филипов.

Към онзи момент Марчев е шеф на наемодателя – държавната фирма на спортното министерство „Сердика спортни имоти“, а Филипов е изпълнителен директор на наемателя. В параграф 2 от чл. 5 на анекса пък е определено, че ако не се стигне до нотариална сделка за строителството на нов стадион на мястото на „Българска армия“, то ЦСКА ще започне да плаща месечните вноски за наема от 52 080 лв. чак след 5 март 2023 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ