„Да истина е, получих обаждане от ЦСКА, казах им да и след това късмета не бе с мен“

7 Dni Sport23.09.2022
ЦСКА - Базел, Отбор

Бившият бразилски футболист на ЦСКА Еденилсон Бергонси се върна към периода, в който игра в България. Той направи това в интервю за италианския „Варезе Спорт“.

Ето какво каза:

„Опитът ми в Стандард Лиеж беше лош, защото пристигнах в момент на смяна на собствеността на клуба и имаше икономически проблеми, както и с договорите, заради които останах извън отбора. Тогава отидох в Черно море. Това беше най-хубавият ми период в кариерата. Играех редовно, харесвах се на феновете и бях смятан за един от най-добрите чужденци в първенството. Намерих тази стабилност, която дотогава ми бе липсвала. Тази два успешни сезона ми осигуриха обаждане от ЦСКА, но още веднъж късметът не бе с мен – клубът фалира през 2016-а и аз и много други играчи изгоряхме, като не получихме никакви пари. Едва преди две години получих обезщетение, благодарение на ФИФА.


Браилците Жуан Фелипе и Единисон Бергонси отпътуват с ЦСКА за подготвителен лагер в Турция.

В момента съм в Бразилия. Реших да се завърна близо до семейството ми. Междувременно се роди синът ми Гаел – неописуема радост. Играя в един местен отбор само за да поддържам форма. Семейството ми има фирма за индустриално почистване, така че мога да се посветя на този бизнес. Но мога да стана и футболен агент. Вече посредничих за преминаването на едно младо бразилско момче в първенството на България, така че има интерес“, каза още Бергонси.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ