„Искам да кажа нещо на Г-н Гриша Ганчев и ЦСКА, няма шанс да се случи – всичко е ясно“

7 Dni Sport23.09.2022
ЦСКА, Гриша Ганчев, Антони Здравков

Бившият футболист и треньор в ЦСКА Ангел Червенков не скри разочарованието си от загубата на армейците в дербито с Левски. Той бе категоричен, че при червените не се вижда надграждане.

Ето как коментира Червенков пред колегите от „Тема Спорт“ ситуацията на „Българска армия“.

Г-н Червенков, футболистите или Саша Илич носят по-голяма вина за загубата от Левски?

– Отговорът е комплексен. И вината не може да бъде разделена, а споделена. Имаше един треньор, който казваше: „Ние ги подготвяме физически, тактически, психически, технически, но на терена играят те и ние зависим от тяхното представяне“. За жалост, срещу Левски ЦСКА бе напълно надигран и отстъпваше във всяко едно отношение. Поради тази причина вината трябва да се търси във всеки един.

Вие също сте имали тежки моменти в кариерата. Как се излиза от подобна ситуация?

– Зависи от психиката на човека. Това е въпрос на манталитет и желание. Нещата опират до мотивация, но и до възможности, защото не е само този мач, в който ЦСКА не играе добре. В началото на своя престой на „Армията“ Саша Илич обеща, че отборът ще играе офанзивно, но… в същото време излиза срещу Левски с шестима подчертано дефанзивни играчи и без идея как да притисне и надиграе съперника. Как да очакваме, че Вион ще придаде нещо креативно. Той може само шпагати и фаулове да прави. Момчето тича много, бори се и толкова. Нещо е много объркано. В ЦСКА нивото и критериите трябва да са други. В Левски играят в същата постройка, но вижте им вътрешните халфове. Може ли да сравняваме креативността на Филип Кръстев и Георги Миланов с тази на Вион и Юга, а понякога и Жеферсон.

От началото на сезона ЦСКА изигра вече 15 мача, кой футболист ви прави най-силно впечатление и кой ви разочарова?

– Всички, които симпатизират на ЦСКА, трябва да се молят Юрген Матей да е здрав. Ако той не играе, тогава проблемите ще станат още по-дълбоки и хаосът пълен. Линдсет също е добро попадение. И приключвам дотук с този въпрос.

Къде виждате най-сериозните проблеми в състава и играта на ЦСКА?

– Не са един и два. Макар защитата да не е допуснала голям брой голове, то тя не е стабилна. Трудно изнасят топката. В атака няма креативност и идеи. Съжалявам много за Иван Турицов, който играе със сърце, хъс, желание и агресия, но има много какво да се желае от спортно-техническа и тактическа гледна точка, а това, че нервите му срещу Левски не издържаха, не говори добре.

Да разбирам, че не можем да говорим за надграждане, въпреки големия брой нови и напуснали футболисти?

– Много хубаво е, че Вилдсхут го няма. За жалост, този, който най-често играе на неговия пост, също разочарова. Лазар Туфегджич пристигна с огромни очаквания, но до момента не оправдава доверието. Да, това не му е обичайната позиция, но левият фланг дава огромни възможности. Той може да навлиза навътре, да потърси позиция за стрелба, да отвори пространство за левия бек, но всичко това е въпрос на треньорски указания. На този етап не виждам някой от новите да превъзхожда предшественика си. Бамба и Назон няма смисъл да ги коментираме, защото най-красноречиво за играта на централния нападател говорят головете му.

След паузата за националните отбори на ЦСКА предстоят в рамките на около три седмици визита на Лудогорец и два мача в Пловдив – с Локо и Ботев… Какво очаквате от тези мачове?

– Ще бъде много тежко, но истината е, че ЦСКА не може да отпадне от борбата за първото място, защото такава на практика няма. Шампионът е ясен, а битката е за местата след това и за излаз в Европа. Просто качеството струва пари, а е и въпрос на правилна преценка, каквото доказателство даде Левски. В тази насока всички в България трябва да се равняват по Методи Томанов. ЦСКА превъзхожда Лудогорец само по един показател – публиката, но за съжаление, и феновете се отдръпнаха в голямата си част.

Не по-малко е интересн и коментара на Иван Стоименов на интервю на Ангел Червенко. Запалянкото на ЦСКА коментари по този начин: „Намери се някой да го каже в прав текст на Гриша Ганчев и любимия ми отбор. ЦСКА не може да отпадне от борбата за титлата, защото такава няма – всичко е ясно. Адмирации за смелостта на Ангел, че го казва. Това е най-важното от това интервю, другото си го знаем. Само ЦСКА и напред, защото емблемата и звездите са най-важни.“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ