Гордей се България, лъвовете ни смачкаха Гърция и са на 1/2 финал на Европейското

7 Dni Sport22.09.2022
България U20,

Националният волейболен отбор на България за младежи до 20 години се класира и на практика за полуфиналите на Европейското първенство в Италия. Момчетата на селекционера Мартин Стоев биха чисто връстниците си от Гърция с 3:0 (25:17, 25:21, 29:27) в последната си среща от Група II на турнира, играна този следобед пред едва стотина зрители в зала „Пала БКК“ във Васто.

По този начин младите „лъвове“ ще завършат най-вероятно на второ място в крайното класиране в групата с 4 победи, 1 загуба и 11 точки, с което ще играят на полуфиналите на Евроволей 2022.

На полуфиналите България очаква победителят от другата Група I, който ще стане известен по-късно тази вечер след директната битка за първото място в нея между домакините от Италия и Полша. По програма мачът е в събота (24 септември) от 18,30 часа българско време, но може да бъде преместен от 21,00 часа, ако българските младежи играят срещу „Скуадра адзура“.

Най-полезен за България стана Венислав Антов с 15 точки (1 блок, 1 ас и 43% успеваемост в атака) за победата. Капитанът Александър Николов добави още 10 точки (45% успеваемост в атака и 41% позитивно посрещане) за успеха.

За тима на Гърция Александрос Нанопулос завърши с 16 точки (2 аса и 61% успеваемост в атака), а Герасимос Царас се отчете с 10 точки.

Автор: „Спортал“

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ