Гордей се България, Вики Томова нашляпа Каролина и полетя към 1/2 финалите в Будепеща

7 Dni Sport22.09.2022
Виктория Томова,

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд от 115 хиляди долара.

Томова победи на четвъртфиналите №122 в световната ранглиста Анна Каролина Шмидлова от Словакия с 6:1, 7:5. Срещата продължи 1 час и 56 минути.

Преди този мач Томова елиминира третата поставена и №75 в световната ранглиста Жасмин Паолини от Италия и №99 в света Юлия Грабхер от Австрия.

Българката започна страхотно мача срещу Шмидлова и поведе с 3:0. Словачката върна един гейм, но с нова серия от три гейма Томова спечели първата част с 6:1 за 35 минути.

Шмидлова проби още на старта на втория сет, но Вики веднага изравни за 1:1. При 4:3 Томова пропусна две точки за пробив, а в следващия гейм бе пробита. При 4:5 българката отрази два сетбола и направи брейк за 5:5. Томова показа характер и взе следващите два гейма за да затвори мача със 7:5.

За успеха си Томова заработи 57 точки за световната ранглиста. На полуфиналите Вики ще играе срещу победителката в мача между №97 в света Лорън Дейвис от САЩ и №106 Осиан Додин от Франция.

Автор: „БФТенис“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ