Мартин Камбуров: Рекордът ми е фантастично постижение

7 Dni Sport22.09.2022
мартин камбуров

Рекордьорът по отбелязани голове в българския футболен елит – Мартин Камбуров, бе специален гост в предаването „Домът на футбола”. Бившият нападателя говори точно една година след подобряването на уникалния рекорд от 256 гола. Той определи постижението си като „фантастично”.

„След приключване на кариерата ми животът ми е доста по-спокоен. Качих и малко килограми, но това е съвсем нормално след толкова дълга кариера. Рекордите идват с постоянство и отдаденост. Разбира се, че рекордът значи много за мен. Подобряването на този рекорд от 50 години бе почти невъзможен.

Да поддържам такава бройка на головете всеки сезон бе фантастично. Сега като се замисля, наистина рекордът ми е фантастично постижение”, коментира той.

„Няма как да не помня дебютния си гол с Ботев през 1999. Бях много щастлив, защото да те пуснат толкова крехка възраст и с първото или второто докосване да вкараш гол в А група… бе щастлив гол. За последния гол… не бях вкарвал на Славия в 3-4 мача, не бях вкарвал на малкия Вуцов, но накрая успях. След това се шегувахме, че и него не пропуснах преди да се откажа. Това бе последният ми гол и се получи доста красив и майсторски. Щастлив съм, че завърших с него”, каза още Мартин Камбуров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ