Боримиров: Ще опитаме да спрем хегемонията на Лудогорец

7 Dni Sport22.09.2022
Левски - Академия Пандев, Николай Михайлов, Даниел Боримиров

Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров говори по всички актуални теми, свързани със „сините“, както и какви са причините клубът да изпадне до това състояние.

„Много приятна седмица за Левски и за привържениците на Левски. Мисля, че изиграхме много добър мач. Видяхме доминиращ Левски, каквато е целта на ръководството. Това е пътят. Надявам се и занапред Левски да играе такива мачове. Ние върнахме с играта си публиката на стадиона“, заяви Боримиров в предаването „Домът на футбола“.

„Разбира се, че Станимир Стоилов е един от главните виновници за това, което се случва в отбора. Знаехме след загубата от Локомотив (София) какво ни очаква следващата седмица. Подходихме сериозно към този мач и всички останахме доволни. Отдавна не бяхме виждали Левски да е толкова доминиращ над ЦСКА. Начинът, по който Левски започна мача, с преса от първата минута и незнанието на ЦСКА как да излезе от тази ситуация, показва, че ние вървим по правилен път. Нашият отбор е най-младият в А група. Очаквайте, че грешки винаги ще има. Трябва да ги минимизираме.“

„Най-добрата сплав е между опитни и млади футболисти. От голямо значение е присъствието на Миланов и Попов. Те са хората, които трябва да дават с опита и примера си увереността. Те трябва да поведат отбора в най-трудните моменти. Професионализмът, който си натрупал през годините в чужбина, се стараеш да го внедриш тук и това ти е само от полза“, продължи той.

„Игрово не сме много далеч от Лудогорец. Показахме го в мачовете помежду ни. Левски диша във врата на Лудогорец. Ние обаче разполагаме с определена бройка футболисти. На този етап не може да си позволим лукса да имаме 25-26 футболисти като Лудогорец. Ние имаме възможност за 14-15-16 играчи, които ги въртим“.

„При ЦСКА настроението е минорно. Знам аз как съм преживявал загубите. Всеки един оценява, че в момента Левски е по-добрият и по-класен отбор, въпреки парите, които се дават в ЦСКА. Не бих желал да коментирам ЦСКА. Ние си гледаме нашия клуб. Винаги има значение броят на българите в дербито. Всеки един българин знае какво е дерби между Левски и ЦСКА.“

„Разбира се, че ме е яд, че не победихме с повече. Точно това си говорихме след мача, че тук беше възможността Левски да вкара много повече голове. Имахме възможността, но се показа, че трябва да работим повече върху завършващата фаза и да сме хладнокръвни пред гола.

Събрали сме се такъв екип, за да успеем. Всички стоим зад гърба на Станимир Стоилов. Той, аз и Сираков сме минали през мачове като този с Хамрун. Знаем как да вдигнем отбора. Видяхме, че отборът се вдига и върви по правилния път. 

Знам причините какво се случи през последните години. Ако тръгна да изказвам мнение, ще накърня достойнството на доста хора, а не ми се иска да го правя. Умишлено? Не бих казал. Незнание, неопитност. Това са причините.

Ще опитаме да спрем хегемонията на Лудогорец. Първо искаме клубът да се стабилизира финансово, а след това да надграждаме. Имаме бюджет, от който гледаме да не излизаме. Около един милион имаме погасени вноски към НАП. Стараем се да сме изрядни и това повече да не се допуска. Задължения към треньори и футболисти са изчистени“, разкри Боримиров.

„Не мисля, че спорът между Станимир Стоилов и Константин Папазов е нарушил хармонията в клуба. И двамата са силни характери. Мисля, че това е останало в миналото. Папазов си подаде оставката, но тя може да бъде приета само на Общо събрание.

Ще се постараем да задържим това ниво, дори да надградим. Това ни е целта. Времето ще покаже дали ще успеем. Нека първо видим какво е функционалното състояние на новия футболист. Станимир Стоилов добре го познава, надявам се, че ще бъде в помощ на нашия отбор“.

„Левски в момента има нужда от добър централен нападател, който да вкарва голове. Клубът работи в тази насока – да привлечем през зимата централен нападател. Всеки един в клуба работи за привличането на спонсори. Аз съм имал доста срещи със сериозни хора. Виждате икономическото положение в страната. Повечето хора искат да изчакат да видят нормално правителство дали ще успее да се състави. На този етап хората са в изчаквателна позиция“, каза легендарният футболист на „сините“.

„Първо трябва да мечтаем Левски да се стабилизира финансово. След това не ни пречи да гоним титла и купа. През годините това винаги е било основна цел в Левски. През последните няколко години бяхме изпаднали в летаргия. Футболистите, които идваха в Левски, не бяха наясно този клуб за какво играе. Тази практика се спря. Много бързо трябваше да реагираме с Анте Блажевич, тъй като нямахме футболист на тази позиция. Понякога се допускат грешки. С всички футболисти, които взехме досега не сме сбъркали. Не мога да кажа, че той е грешка, но се случват и такива неща. Надявам се скоро да разберете какво ще е бъдещето му.

Една огромна благодарност, поклон пред „синята“ общност. Благодаря, че в тези тежки времена помагат. Благодаря и на спонсора, че е до нас. Надявам се с работа и играта, която показва отбора на терена, да задържим и увеличим публиката на нашия стадион. Всички „сини“ фенове ги очаква добро бъдеще“, завърши Боримиров.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ