България тръгна с драматична победа в битката за Евро 2023

7 Dni Sport21.09.2022
България U19 - Босна и Херцеговина U19,

Юношеският национален отбор по футбол на България до 19 години победи Азербайджан с 1:0 в първия си двубой от квалификациите за Евро 2023. Срещата се игра в Албена, като опасни положенията имаше и пред двете врати.

Нашите започнаха много силно срещата с Азербайджан и пропуснаха две добри положения, но постепенно предадоха инициативата. В герой за тима ни през първата част се превърна вратарят Пламен Андреев, който се отличи с добри спасявания.

След час игра азерите пропуснаха най-чистото си положение в 60-ата минута, в която техен футболист стреля с глава от няколко метра пред погледа на Мартин Георгиев и Пламен Андреев, но не уцели рамката.

Четвърт час преди края Асен Митков пропиля най-добрата възможност за България, стреляйки встрани от добра позиция.

В продължението на мача България получи дузпа за нарушение срещу Тодор Павлов, реализирана от Антоан Стоянов за крайното 1:0.

По-рано днес другите два тима от групата ни Турция и Люксембург завършиха при 4:4. България поведе в класирането с 4 точки, Турция и Луксембург имат по една, а Азербайджан е на дъното с 0.

България U19: 12. Пламен Андреев /к/, 21. Николай Желязков, 6. Мартин Георгиев, 4. Росен Маринов, 3. Тодор Павлов, 5. Валентин Петров, 22. Антоан Стоянов, 16. Димитър Иванов, 10. Красиан Колев, 7. Николай Златев, 11. Борислав Рупанов

Селекционер: Ангел Стойков


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ