Истина за бащата на Кубрат Пулев и Тервел Пулев – Венко Пулев – цялата

7 Dni Sport21.09.2022
Кубрат Пулев,

Бащата на едни от най-големите боксови шампиони на България – Кубрат и Тервел е основната причина те да се занимават с този спорт. Венко Пулев ги насочва именно към този спорт още в ранна детска възраст. Причина, която много години по-късно дарява на България многобройни, медали, титли, включително бронз от Олимпийски игри и два мача за Световната титла в тежка категория.

„Баща ми е от Пловдив, Бог да го прости! Беше много силен човек. Той ни даде пътя в живота. Мечтата му е била да има момчета, които да направи боксьори. Първо са се раждали само момичета, имам три сестри, след което се раждам аз и после брат ми. Баща ми дори е искал и трето момче, но майка ми му казала: „Ако някоя комшийка се съгласи – действайте си, но аз не искам!“, споделя Кобрата в един от рядките случаи, в които говори за баща си. 

„Ние сме отгледани с много любов. Не съм имал мечти да ставам боксьор, а по-скоро това бе мечтата на баща ми. Още от много малки той ни учеше как да се защитаваме, когато ни нападат. И така стъпка по стъпка станахме боксьори. Бях слабо детенце с голяма глава, но ги биех по състезанията.“, продължава Кобрата.

„Баща ми обясняваше как аз и брат ми ще обикаляме по цял свят и ще спим в най-скъпите хотели. Хората не му вярваха, когато говореше тези неща, защото бяхме много бедно семейство – пет деца, много трудно беше на родителите ни. Изключително бедно живеехме. Но никога не съм мислил за пари. Трябва да вярвате в себе си и да се изправяте, когато паднете.

Баща ми ни заплашваше с брат ми. „Ако разбера, че сте пушили или взели наркотици – не ви познавам, не сте мои деца!“. Това бяха думите му. Нещата при децата не стават с бой. Това са методи, чрез които той ни настройваше. Непрекъснато ни повтаряше колко ни обича“ – допълва още Пулев.

„Всеки път, когато се качвах на самолета за Германия, изпадах в депресия. Баща ми разказваше защо ме е кръстил Кубрат. Знаете ли, карали са ме да си сменя името, за да звучи по-приемливо за чужденците. И за секунда не съм си го помислял, не мога да го направя“, разкрива боксьора.

Тервел Пулев има три деца, които е кръстил с имена на български владатели. По този начин продължава традицията, която е започнал баща му преди толкова много години. Избрал е имента Аспарух, Калоян и Самуил.


Венко Пулев – бащата на Кубрат и Тервел Пулев – човекът, който ги е направил шампиони.

Освен Кубрат и Тервел – Венко Пулев заедно с Христина Пулева имат още три дъщери Боряна, Виктория и Ани.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ