Гордей се България, Вики Томова смачка Грабхер в Будапеща, полетя в схемата, размечта се

7 Dni Sport21.09.2022
Виктория Томова,

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд 92742 евро.

Томова елиминира Юлия Грабхер (Австрия) с 3:6, 6:1, 7:5 след малко повече от два часа игра. 27-годишната софиянка имаше проблеми с подаването си в началото на мача. В първия сет тя загуби 20 от 31 разиграни точки при собствен сервис и допусна цели четири пробива, което се оказа решаващо и 99-ата в света Грабхер поведе в резултата.

Българката стабилизира играта си във втората част, в която даде само гейм на съперничката, а в началото на третата тя реализира нов пробив и дръпна с 2:0. Австрийката успя да изравни още за 2:2 но след това Томова направи ключов брейк за 6:5 и затвори мача на собствен сервис.

Така тя си осигури 2802 евро и 29 точки за световната ранглиста, в която заема 109-ото място.

За място на четвъртфиналите българката ще срещне Ана Каролина Шмиделова (Словакия), която е достигала до 26-ата позиция в класацията на УТА, но в момента е 122-а. Шмиделова води с 2:1 победи срещу Томова, като единствения успех на българката е именно в Будапеща през 2017 година с 3:6, 6:4, 6:1.

Автор: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ