Тръпката от баскетбола се завръща в София с ЦСКА

7 Dni Sport21.09.2022
0000544371-article2

Баскетболната тръпка се завръща в София, след като efbet обяви дългосрочната си подкрепа за баскетболния клуб ЦСКА.

Мъжкият отбор на „армейците“ се възражда в готовност да атакува върховете на Националната баскетболна лига след 13-годишно отсъствие от елита. А това връща и прословутото столично дерби Левски – ЦСКА, което ще се случи още през ноември.

Отборът се сформира само за 2 месеца, след като най-големият букмейкър efbet стана генерален спонсор на ЦСКА. „Червените“ са част от инициативата на компанията „еfbet подкрепя българския спорт“, която вече даде рамо на редица клубове, спортисти и федерации.

„Баскетболът винаги е имал своята вярна публика, която сега има сериозна причина да напълни залите, за да усети тръпката от зрелищните спортни постижения на живо“, казват от компанията за спортни залози. „Щастливи сме, че можем да подкрепим такава значима кауза – завръщането на отбор като ЦСКА в елита на НБЛ. Изключително много се радваме, че легенда като старши – треньораРосен Барчовски се зае със задачата да създаде новата глава от историята на БК ЦСКА“, допълниха генералните спонсори на клуба.

Преди ден ЦСКА показа звездния си състав и проведе открита тренировка в присъствието на медии. Селекцията на Росен Барчовски събра както утвърдени вече баскетболисти, така и изгряващи играчи със забележителни качества.Да дадеш път на млади таланти е инвестиция в развитието не само на този отбор, но и в българския баскетбол, казват от БК ЦСКА.

Отборът навлиза в най-важната фаза от своята подготовка. Баскетболистите на Росен Барчовски се готвят двуразово и започват контролните си срещи с мач не срещу кого да е, а срещу шампиона „Балкан“ в Пловдив.

„Нашите привърженици чакаха твърде много това завръщане в НБЛ и за това интересът е голям. Благодарение на генералния ни спонсор efbet, ЦСКА не само се завърна в професионалния баскетбол, но и има силен отбор, готов да се пребори с всеки съперник“, обясни Александър Чакмаков, член на Управителния съвет на клуба.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ