Гордей се България, Лазар Пенев успя на Световното първенство в Рачице, Чехия

7 Dni Sport21.09.2022
Лазар Пенев 01

Българският състезател Лазар Пенев се класира на полуфинал в дисциплината скиф (лека категория) на Световното първенство по гребане в Рачице (Чехия). Другият българин в днешната програма – Кристиян Василев, който се състезава на класически скиф, отпадна на четвъртфинал.

В дисциплината скиф (лека категория) Пенев завърши 3-и в четвъртата четвъртфинална серия и това беше достатъчно, за да вземе квота за полуфиналите по пътя към титлата. Пенев даде време 7:08.46 минути. Първи в потока е Габриел Соареш (Италия) със 7:02.32 минути, а след него остана Сид Али Будина (Алжир) със 7:02.65. Българското момче изпревари с почти 3 секунди Хю Муур от Република Ирландия за последната квота.

Първите трима гребци във всяка серия продължават към полуфиналите. Полуфиналите с участието на Лазар Пенев са утре, 22-и септември, след 12.00 часа българско време.

В класическия скиф Кристиян Василев остана на последното 6-о място в своята четвъртфинална серия и отпада от надпреварата. Той даде време от 7:51.16, почти на минута изоставане от победителя Джордан Пери от Нова Зеландия. Василев остана и на малко над 30 секунди след 5-ия в поток 4 Матео Сартори.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ