Фенове откриха дарителска кампания за футболния „Спартак“ (Плевен)

7 Dni Sport21.09.2022
спартак плевен

Фенове на общинския футболен клуб „Спартак“ (Плевен) от чужбина са инициаторите на стартиралата дарителска кампания за подпомагане на отбора. „Идеята възникна след предложение на фенове, най-вече от чужбина, които искат да подкрепят своя любим отбор“, каза за колегите от „БТА“ – Пепо Петков, председател на Управителния съвет на клуба.

Вече е открита банкова сметка, в която всеки привърженик може да подкрепи финансово клуба. „Тя е с целеви характер и средствата от нея не може да се използват за друго освен за провеждането на подготовка и лагери за гостуванията на отбора“, уточни Петков.

Според председателя на УС финансовото състояние на клуба е добро, няма задължения. „Ако продължаваме с досегашния темп на успехи, ще ни трябва дофинансиране, защото за всяка победа се получават договорените премии“, каза Петков.

Плевенчани са лидери в класирането във Втора професионална лига, като след изиграни десет кръга те имат осем победи. В следващия кръг от шампионата „Спартак“ ще срещне „Беласица“ (Петрич) на 30 септември.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ