България гост на Нова Зеландия в решителен плейоф за купа „Дейвис“

7 Dni Sport21.09.2022
Григор Димитров, Александър Лазаров, Димитър Кузманов, Адриан Андреев, Алекс Донски

България ще гостува на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на турнира за купа „Дейвис“ през 2023 г. Това отреди изтегленият за второто ниво на световното отборно първенство по тенис за мъже. Мачовете от този етап на надпреварата трябва да се проведат на 3-4 или 4-5 февруари, като изборът на конкретни дати е право на домакина.

Това ще е първа среща на тима ни с новозеландците за Купа „Дейвис“, поради което домакинството беше определено с жребий. Останалите възможни противници на България бяха Япония, Еквадор, Бразилия, Индия, Румъния, Израел, Перу, Мексико, Украйна, Турция и Пакистан.

За да стигне до плейофа на Световна група I, националният ни отбор победи категорично тима на Южна Африка в мача от Световна група II миналия уикенд. Избраниците на Валентин Димов спечелиха домакинството си в София с 3-0, без да загубят дори сет на клей корта в Българския национален тенис център в Борисовата градина.

Това беше изобщо първа победа за България над този съперник след две поражения с по 1-4 – през 1993 г. у дома и през 2019 г. като гост. РЮА е бивш носител на Купа „Дейвис“, триумфирал с титлата през 1974 г.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ