Давидович-Фокина отказа да дойде на София Оупън

7 Dni Sport20.09.2022
Давидович-Фокина,

Испанският тенисист Алехандро Давидович Фокина отказа участие на турнира от сериите ATP 250 Sofia Open през следващата седмица.

Давидович Фокина, който е 28-и в световната ранглиста в момента, няма да се включи в надпреварата на твърда настилка в зала „Арена Армеец“, която започва на 26 септември.

Той направи дебют в състезанието в българската столица през миналия сезон, но отпадна още в първия кръг от французина Беноа Пер с 4:6, 5:7.

23-годишният испанец за последно игра на Откритото първенство на САЩ в началото на месеца и достигна до осминафиналите, където загуби с 6:3, 6:7(2), 3:6, 6:4, 2:6 от Матео Беретини (Италия). Именно в тази среща той получи контузия на коляното при 2:4 в решаващия пети сет, но доигра мача.

Най-големия успех в кариерата си досега Давидович Фокина постигна през април тази година, когато в Монте Карло се класира за първия си финал в сериите „Мастърс“, но претърпя поражение мача за титлата от Стефанос Циципас (Гърция) с 3:6, 6:7(3).

Снимка: Официален Инстаграм профил на Давидович-Фокина


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ