Любо Ганев: Ще Ви кажа каква е реалната ситуация

7 Dni Sport20.09.2022
Любо Ганев

Президентът на Българската федерация по волейбол (НВЛ) Любо Ганев даде специално интервю пред колегите от „Спортал“, в което говори как ще бъде определен следващия селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже.

На 13 септември Управителния съвет на БФВ прие оставката на досегашния наставник Николай Желязков.

“Ние няма да правим конкурс, както така се прави конкурс. Ние ще направим една процедура. Вече започнаха запитвания към федерацията от хора, които имат желание да заемат поста. Ще съберем потенциалните кандидати и на 27 септември ще направим един Управителен съвет. Да докладваме кои са потенциалните кандидати. Да пресеем кандидатурите до две, максимум 3. И с които след това ще се проведат разговори относно финансови условия, срок на договора, цели да им се поставят…”, заяви Любо Ганев

“Следващата 2023 година е много важна за мъжкия волейбол в България. Имаме 4 пика – Лига на нациите, Европейско първенство, Олимпийска квалификация, а пък за състезателите от подрастващите като Алекс Николов ще има и Световно първенство. Много тежко ще е!”, добави президентът на БФ Волейбол.

“Ние искаме до 30 ноември, да си предадем плановете за 2023 година в Министерството на младежта и спорта. За да ги предоставим на ММС трябва да знаем първо кой е треньорът. Защото, треньорът си дава програмата, а ние я потвърждаваме и внасяме в ММС. На 27 септември ще предстои УС , за да видим потенциалните кандидати. И след това, ще проведем индивидуалните разговори с тях”, добави Любо Ганев.

Българин или чужденец?

“Преди всичко трябва да имаме треньор, който да има респект от състезателите. Това е най-важното нещо! Първо трябва да намерим треньор с респект, който да е мотиватор за състезателите. Той трябва да извлече максимума от всеки състезател, във всеки един момент. Задачата ще ни е тежка, но при добри треньори много отбори показват добри резултати. Всички заедно като треньор щаб, състезатели трябва да направим максимума за България!”, категоричен е Ганев.

„Не мога да издам имена, но… има разпознаваеми специалисти. Познати на българските фенове. Треньори водили национални отбори. Имаме интерес, включително и от българи, които са водили по-рано българския национален отбор… Трудна задача. Ще трябва да седнем и да си кажем точно какво искаме. На един треньор не можем да предложим план за една година. Ние имаме 2 цели: Първата е да се опитаме да направим всичко възможно да се класира отборът ни за Олимпийските игри в Париж 2024. Другата е вече да се опитаме да готвим проектосъстав за Олимпиадата в Лос Анджелис 2028. Като видим какви са хората, ще се съберем всичките, за да обсъдим кандидатурите.

Повече глави мислят по-добре от една!

И да вземем всички заедно решение, с което да вървим напред!”, завърши Любо Ганев.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ