Чех надува свирката на България – Гибралтар

7 Dni Sport20.09.2022
България,

33-годишният чешки съдия Павел Орел ще ръководи срещата от група С4 на турнира Лига на Нациите между България и Гибралтар, която ще се играе в петък, 23-и септември от 21.45 часа в Разград.

България ще се опита да спечели първа победа в групата, след като двата отбора завършиха 1:1 през юни в малката територия на Иберийския полуостров.

Помощници на Орел ще бъдат неговите сънародници Камил Хайек и Ян Патак, а четвърти съдия Ян Петрик. Делегат на УЕФА е Таммо Байсхуйцен от Нидерландия, а съдийски наблюдател – Хуан Фернандес Марин от Испания.

Орел е в Първа категория на съдиите на УЕФА, последната му среща на международно ниво е Фиорентина – РФС Рига (Латвия) на 8-и септември, завършила 1:1. През лятото пък е получил и три мача от квалификационните кръгове в турнира Лига на Конференциите.

През сезон 2021/22 той ръководи европейската квалификация за младежи до 21 години между Уелс и България, завършила 1:1 с гол на Владимир Николов за българския отбор. Година по-рано пък е главен арбитър на мача от турнира Лига Европа между Антверпен и Лудогорец, спечелен от белгийците с 3:1.

Роден е и живее в Храдец Кралове, а работи като мениджър в туристическа агенция.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ