България взе трудна победа над Финалндия на Европейското първенство

7 Dni Sport19.09.2022
България U20, Волейбол

Националният отбор на България по волейбол до 20 години записа първа победа на европейското първенство в Италия.

Воденият от Мартин Стоев тим надигра Финландия с 3:2 (28:30, 25:17, 20:25, 25:23, 15:9) във втория си мач от група II на надпреварата в град Васто.

Така след загубата на старта от Белгия с 0:3 сега нашите записаха първите си две точки в групата.

Родните представители тръгнаха силно, доминираха, но изненадващо допуснаха обрат в първия гейм. Нашите водеха с 17:9 и 24:19, но не успяха да затворят гейма.

Съперникът се активизира, стопи пасива си и се разигра. Тимът не успя да спре щурма на скандинавците. След три пропуснати геймбола Финландия наложи волята си и го спечели.

Във втората част играта бе изцяло под диктовката на родните национали, които доминираха напълно и изравниха резултата.

Третият гейм равностойно, но след 12:12 отново настъпиха слабости. Момчетата ни отново не можаха да преодолеят амбициозният противник, който с по-добра игра се откъсна, запази водачество и спечели гейма за 2:1

Притиснати до стената нашитесе събраха и в четвъртата част отново намериха себе си. Поведоха с 3:1 и на свой ред имаха водеща роля. Въпреки всички опити за обрат, този път нашите не допуснаха изненади и взеха гейма, като се върнаха в мача, за решителен тайбрек.

В него волейболистите ни показаха решителност и воля за победа. Бяха пълен хегемон, като поведоха с 6:1. съперникът успя да навакса част от изоставането си, но не можа да направи нищо повече. Българските национали надделяха и записаха крайния успех с 3:2 гейма.

Реализатор за успеха на България бе Александър Николов с 23 точки (3 аса, 2 блокади), Венислав Антов записа 10 точки (1 блокада). Георги Татаров приключи с 9 точки.

За съперника най-резултатен бе Лука Мартила бе над всички с 29 точки (2 блокади).

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ