Националите на Мартин Стоев тръгнаха със загубата на европейското

7 Dni Sport18.09.2022
България U20, Волейбол

Националният отбор на България по волейбол до 20 г., който е воден от Мартин Стоев, отстъпи на Белгия с 0:3 (17:25, 19:25, 22:25) в първия си мач от група II на европейското първенство в италианския град Васто.

Заради лоши метеорологични условия и буря всички срещи от групата стартираха с променен начален час. Двубоят на нашите, който бе последен от програмата за деня, започна с два часа закъснение.

Българските момчета не можаха да покажат истинските си възможности на старта на турнира. От своя страна белгийците демонстрираха стегната и стабилна игра, като ни изненадаха.

Съперникът имаше водеща роля през по-голямата част от мача. В първите два гейма волейболистите на Белгия диктуваха изцяло развоя. Нашите не можаха да се противопоставят.

Основната слабост идваше от колебания в посрещане, а сервисът не вървеше. Многото лични грешки допринесоха за негативното представяне.

Едва в третата част националите ни започнаха да влизат в ритъм. Те бяха равностойни до 18:18, но набралият скорост опонент не изпусна нещата.

Отново ни натисна със сервис, като отбеляза три поредни точки (21:18). Въпреки всички усилия, тимът ни се доближи само до точка (21:22). Белгийците запазиха хладнокръвие, отново наложиха волята си и спечелиха мача в три гейма.

Най-резултатен за България бе Георги Татаров с 10 точки. Капитанът капитанът Александър Николов завърши с 9 точки.

Стартов състав на България: Стоил Палев, Георги Татаров, Александър Николов, Владимир Гърков, Борис Начев, Лазар Бучков, Георги Митов – либеро (Симеон Николов).

Автор: „24 часа“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ