Трансфер на Фернандо Каранга в Левски

7 Dni Sport16.09.2022
ЦСКА, Прибиране от лагера в Австрия, Фернандо Каранга

След няколко дни е поредното издание на мач №1 на България, а именно Левски срещу ЦСКА. Преди този мач решихме, да Ви разкажем за един любопитен момент от близкото минало, който засяга и двата клуба. Става въпрос за нападател Фернандо Каранга, който радваше „червените“ привърженици с изявите си по родните терени. Имало е напълно реалната възможност той да играе не за „армейската“ част от България, а за „синята“. Това признава самия той в интервю пред родна медия през март 2018-та година.

„Така е, и аз съм чувал затова. Имаше контакт и интерес от Левски на ниво мениджъри. Беше преди ЦСКА. Поради някаква причина не са се получили нещата, мениджърът ми сподели за тази възможност. Лично азне съм говорил с никой в Левски, искам това да се знае, но да контакта е бил реален и нещата не са били много далеч от сделка”, споделя кариоката за въпросната случка.

Всички знаем какво послед и какъв фурор направи Фернандо Каранга за ЦСКА. 42 мача, 31 гола, 13 аситенции и 12 жълти картона към тях прибавяме и един червен. Това е статистиката на бразилеца с „червената“ фланелка. След това ЦСКА го продаде в Китай за сумата от 3,4 млн. евро.

Към момена Каранга е на 31 години и играе в Китай. След като напусна ЦСКА е играл за два отбора и общо е записа 140 мача, вкарал е 44 гола, дал е 18 асистенции и си е изкарал 32 жълти и 3 червени картона.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ