Димитър Кузманов: Мачовете за Купа „Дейвис“ винаги са трудни

7 Dni Sport15.09.2022
Димитър Кузманов,

Българският национален отбор по тенис е напълно готов за мача срещу Южна Африка в турнира за Купа „Дейвис“. България ще бъде домакин на двубоя от Световна група II на световното отборно първенство за мъже в петък и събота (16-17 септември) в Българския национален тенис център в София.

Националите ни тренират в комплекса в Борисовата градина от края на миналата седмица.

„Очаква ни труден и тежък мач, защото мачовете за Купа „Дейвис“ винаги са такива. В тях тенис качествата не са най-важни. Важни са други фактори, особено психологическите. Най-важна е желанието и борбата на корта, а не това какви качества притежаваш или пък мястото ти в ранглистата. Така че абсолютно всички се готвим за тежък мач, който е и много важен за нас“, заяви Димитър Кузманов,

В състава на гостите от Африка са записани само трима тенисисти, от които опит на професионално ниво има само специалистът на двойки Рейвън Клаасен (№73 в света на двойки). На сингъл капитанът Кристо ван Ренсбург ще разчита на двама от най-талантливите играчи в колежанската лига на САЩ – Филип Хенинг и Лейтън Кронйе.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ