ЦСКА изкопира миналия сезон, сега е ред на Илич да надгради

7 Dni Sport14.09.2022
ЦСКА - Базел, Саша Илич

Левски е допуснал 2 гола със Сундберг на терена и 4 в две срещи без него

За втори пореден сезон ЦСКА стартира с актив от 7 победи и 1 равенство в първите си 8 двубоя в шампионата. И през миналата кампания, както и сега срещу Локомотив София единственото им реми дойде в столично дерби след изравнителен гол в последните минути. Тогава обаче червените бяха от разочарованата страна, след като Славия изравни за 1:1 в добавеното време.

Петър Хубчев напусна Берое след успех с 3:1 над Спартак Варна. Той оставя заралии на 10-о място в класирането. През сезона старозагорци стигнаха до 3 победи, ремитата бяха 2, а загубите 5, при голова разлика 11-19. Общият баланс на Хубчев като треньор в елита е 185 мача, 82 победи, 51 равенства и 52 загуби, при голова разлика 231-171.

След 10 кръга вече 1/4 от отборите в елита смениха треньорите си. Преди Петър Хубчев да напусне Берое, рокади имаше още в три тима – Росен Кирилов се раздели с Ботев Враца, Азрудин Валентич с Ботев Пд и Васил Петров със Спартак Варна.

ТРЕНЬОРСКИТЕ СМЕНИ В ЕЛИТА

КЛУБ ТРЕНЬОР РАЗДЯЛА НОВ НАСТАВНИК

БЕРОЕ Петър ХУБЧЕВ 10 кръг ?

БОТЕВ ВР Росен КИРИЛОВ 9 кръг Даниел МОРАЛЕС

СПАРТАК ВН Васил ПЕТРОВ 5 кръг Тодор КИСЕЛИЧКОВ

БОТЕВ ПД Азрудин ВАЛЕНТИЧ 3 кръг Желко КОПИЧ

При 4:0 над Ботев Враца фланговият нападател на Лудогорец Кирил Десподов отбеляза 2 гола и направи една асистенция. Той стартира кампанията без попадение или голово подаване в 3 двубоя, но след това се активизира и в момента е с 4 точни изстрела и 4 асистенции в последните 4 срещи.

Лудогорец е отборът, изиграл най-много мачове от началото на сезона, въпреки че гостуването му на Славия и домакинството на Левски в Първа лига бяха отложени. Разградчани навъртяха вече 18 (9 в Европа, 8 в първенството и един за Суперкупата), като неизменно вкарваха във всеки от тях, и успяха да запазят 10 сухи мрежи.

Лудогорец е номер 1 в елита по голове на футболисти, появили се от резервната скамейка – общо 6 в 8 мача. В 10-ия кръг Каули влезе в игра след почивката и се разписа за крайното 4:0 срещу Ботев Враца. Преди това Сотириу, който вече не е в тима, вкара на Септември, отново Каули на Локомотив Пловдив, Текпетей на ФК ЦСКА 1948 Сф, Жоржиньо на Пирин и Десподов на Хебър. Втори в класацията е ЦСКА с 5 гола на резерви, като в десетия кръг Мено Кох се разписа срещу Славия, след като влезе на терена в началото на второто полувреме.

Халфът на Локомотив София Красимир Милошев отбеляза първите си голове в елита – той реализира 2 попадения за успеха с 3:2 над Левски. В кариерата си 22-годишният капитан на железничарите има само още два точни изстрела, при това отново в един двубой – на 13 май 2021 година в гостуването на Септември Симитли във Втора лига, спечелено с 4:1.

Красимир Милошев сложи край на серията на Левски без допуснато попадение в първенството. Тя продължи точно 497 минути – 8 часа и 17 минути. Преди визитата в „Надежда“ единственият гол, който бе паднал в синята врата, бе на старта на сезона от ФК ЦСКА 1948 Сф и бе дело на Георги Русев, който е юноша на тима от „Герена“.

Локомотив София спечели второ поредно домакинство с 3:2. В предишното се наложи над Спартак Варна, като отново реализира победното попадение след изтичане на редовните 90.

Защитата на Левски не е същата, когато гамбийският национал Ноа Сонко Сундберг не е на терена. Когато той е бил в състава, сините са инкасирали 2 гола – при това точно преди втория той бе контузен от съотборника си Пламен Андреев при 2:3 от Локо Сф, а след това бе заменен. Първият случай бе при 0:1 от ФК ЦСКА 1948 Сф. Без него железничарите вкараха още две попадения на Левски. Толкова тимът на Станимир Стоилов получи и за Суперкупата срещу Лудогорец – тогава Сундберг не игра заради наказание. Тоест, в общо 7 срещи в Първа лига със Сонко в игра (554 минути) сините са инкасирали 2 попадения, а в 2 без него (172 минути) – 4 гола.

За първи път през кампанията Ботев Пловдив и Лудогорец получиха дузпи, като те бяха реализирани – Антоан Бароан бе точен за жълто-черните, а Кирил Десподов за разградчани. 11-метрови наказателни удари все още не са изпълнявали Локо Пловдив, Славия и Арда. По 3 пъти от бялата точка пък са стреляли ФК ЦСКА 1948 Сф, Локо Сф, Берое и Черно море.
Черно море вкара първия си гол след ерата „Евгений Сердюк“ – бе дело на младока Николай Златев за победата с 1:0 над Хебър.

Варненци спечелиха трето домакинство през сезона, като и предишните пъти пак бе с 1:0 – над Славия и Пирин. В единствения случай, в който вкараха повече от едно попадение, загубиха – 2:3 от Лудогорец.

Новакът в елита Хебър удължи черната си серия на 5 мача без отбелязан гол, като в тях стигна до едно равенство и навъртя 4 поражения. За последно пазарджиклии реализираха попадение на 5 август при успеха с 1:0 като гост на Спартак Варна. Тогава вкара Октай Хамдиев в 49-ата минута. След това изминаха 491 минути – 8 часа и 11 минути.

За първи път през сезона Пирин е в серия от 3 мача без загуба – 1 победа у дома и 2 равенства като гост. Предишният път, когато орлетата не паднаха в толкова мачове, бе в края на есенния и началото на пролетния полусезон на миналата кампания – 7 мача, 4 победи и 3 равенства.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ