Гордей се България, родни момчета превзеха турнира в Бърно, обраха им медалите, щастливи са

7 Dni Sport13.09.2022
Screenshot 2022-09-13 at 14.03.28

Състезатели от видинския клуб по лека атлетика „Радуканови“ спечелиха един сребърен и три бронзови медала на Европейските атлетически игри за деца в Бърно (Чехия).

„В международното състезание, което се проведе в град Бърно, видинският клуб по лека атлетика „Радуканови“ участва със седем спортисти. В сериозната конкуренция на над 1 700 участници на възраст от 11 до 15 години от 15 държави, младите лекоатлети доказаха, че видинската лекоатлетическа школа се развива успешно“, каза за колегите от „БТА“ треньорът им Мирослав Радуканов.

На лекоатлетическите игри най-силно се представи Пламен Митков, който спечели два медала – бронзов на скок височина и сребърен на скок дължина. Митков се окачи и с бронз като част от щафета 4 по 60 метра, а в състава и бяха още Васил Антонов, Стефан Тодоров и Йоан Орозов. Васил Антонов се класира трети на скок дължина. Добри резултати постигнаха и останалите състезатели от клуба.

„Седмица преди надпреварата в Бърно лекоатлети от видинския клуб спечелиха 19 медала на турнир в София от серията GoKids. При конкуренцията от над 300 състезатели от цялата страна 20-е представители завоюваха 19 медала – седем златни, шест сребърни и шест бронзови“, допълни треньорът на състезателите Мирослав Радуканов.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ