Ивайло Чочев: Няма разочарования, не се чувствам най-добър

7 Dni Sport13.09.2022
Ради Здравков, Ивайло Чочев, Любослав Пенев

Асът на ФК ЦСКА 1948 Ивайло Чочев беше избран за Футболист номер 1 на месец август в традиционната анкета сред спортните редакции. През този период той вкара 6 гола, два от които от дузпи.

„Записахме доста победи, така че се радвам за наградата Играч на месец август. Но тя е и заради представянето на отбора“, коментира Чочев в Пресклуб „България“.

„Чувствам се добре и физически, и психически. Това е защото имаме много добър тренировъчен процес. Малко се развали настроението в съблекалнята след загубата от Ботев (Пловдив), но се надявам, че ще се върне усмивката на всеки един от нас с победите“, обясни атмосферата в съблекалнята на „червените“ Ивайло Чочев.

Халфът изненадващо не получи повиквателна от новия национален селекционер Младен Кръстаич за предстоящите мачове от турнира Лига на нациите срещу Гибралтар (23 септември, 21:45 ч.) в Разград и срещу Северна Македония (26 септември, 21:45 ч.) в Скопие.

Сърбинът включи млади играчи в списъка си, като пренебрегна доказани бойци като Георги Костадинов, Кристиян Малинов и особено намиращия се в отлична форма Ивайло Чочев, който е лидер при голмайсторите в Efbet Лига този сезон с 8 попадения.

„Уважавам неговото мнение, той обикаля всички мачове и гледа. Радващо е, че имаме трима национали от нашия отбор. Значи работим добре и вървим в правилната посока. Ще се опитам да се подобря и да се представя още по-добре, за да бъда извикан в националния следващия път. Всеки, който играе футбол, иска да бъде в представителния отбор на България. Не съм разочарован от решението на треньора, а вероятно то ще ме мотивира още“, отговори роденият в село Трънчовица полузащитник.

ФК ЦСКА 1948 завърши селекцията с двама качествени играчи в атаката – крилото Радослав Кирилов, който дойде от Славия, и украинският нападател Евгений Сердюк, привлечен от Черно море.

„Как се адаптират новите? Ради Кирилов, ние го познаваме добре. Невероятен футболист, бил съм в националния заедно с него, много добро момче. Сердюк се доказа в Черно море. Надявам се, че ще вдигнат класата на отбора и ще заиграем по-добре“, каза Чочев.

„След идването на Любослав Пенев възходът ни е безспорен. Неговото пристигане е положително за нашия отбор. Присъствието му мотивира играчите и ни кара да даваме повече от 100%. Знаем какъв футболист е бил. До момента сме допуснали две загуби – можеше да ги избегнем, но не дадохме може би всичко“.

Преди дни Пенев каза, че в момента Чочев е най-добрият български футболист. „Аз не се чувствам най-добър, но се радвам, че моят треньор го казва. Старая се да давам най-доброто от себе си и да заслужа доверието му. А кой е най-добрият, има си треньори да преценяват“, добави бившият футболист на Палермо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ