Гордей се България, Кирил Милов успя, сбъдна мечтата си на Световното първенство в Белград

7 Dni Sport11.09.2022
кирил милов

Една от звездите в класическата борба Кирил Милов осигури първия медал за България от световното първенство в Белград.

Милов (97) прегази на 1/2-финала представителя на Азербайджан Ариф Нифтулаев и днес ще се бори за световната титла. Срещу него обаче ще излезе най-великия в тази категория Артур Алексанян (Армения), който има пълен комплект медали от олимпиади, 3 световни титли и 5 европейски.

Милов стартира с убедителна победа над коравия индиец Деепаншу Деепаншу с технически туш. В 1/4-финала той преодоля и грузинеца с италиански паспорт Николоз Кахелашвили.

Другите ни двама представители в неделя отпаднаха окончателно от борбата за отличията.

Николай Вичев (63) започна мощно и помете Галим Кабумасаров от Казахстан с технически туш. В 1/8-финала обаче бе надигран от Тимар Шаршембеков (Киргистан) с 3:6. Съперникът му загуби следващата си схватка и така елиминира българина.

Росиан Дермански (82) излезе само за една схватка на световното първенство, като в нея падна драматично с 3:4 от грузинеца Гела Боливадзе. Боливадзе също загуби в следващия си мач и така първенството за Росиан приключи.

Дейвид Димитров (72) не успя да стигне до битката за бронза в категорията си, след като в репесажа загуби драматично с 3:4 от Ибрахим Магомедов (Казахстан).

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ