В Италия: Каули беше като Мойсей срещу Рома

7 Dni Sport10.09.2022
Лудогорец - Рома, Каули Оливейра

Победа над Рома е голямо нещо, но победа над Жозе Моуриньо още повече! Защото Специалния отдавна се е превърнал в огромно име в световния футбол – и с успехите, и с поведението си, та дори и с провалите си. Отдавна той е ненадмината атракция, без която футболът ще е много по-скучен.

Престижът е огромен, световниият отзвук също. Новината достига до всяко на земното кълбо, тъй като носител на европейски клубен трофей, бе победен в България, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

„Загубата е по-малка, но унижението е същото, като в мача с Бодьо“, пише фен на Рома във форума на „Кориера дело спорт“.

В Италия направиха интересно сравнение при първото попадение на „орлите“.

„Първият гол на Лудогорец бе наелектризиращ. Каули, в стила на Мойсей, летеше централно през защитата на Рома, която се отвори като водите на Червено море. Играчът, изумен от това поведение, имаше достатъчно време да се прицели и да прониже Свилар“, пише giallorossi.net.

Лудогорец направи така, че Рома да не покаже достатъчно стройна игра и успяха да изолират тотално двете звезди на Рома – Дибала и Белоти. „Зелените“ изглеждаха достатъчно тактически, кондиционно и псилохогически зрели срещу именития си съперник.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ