Генчев: На стадион ‘‘Локомотив‘‘ никой отбор не е фаворит срещу нас

7 Dni Sport09.09.2022
ФК ЦСКА 1948 - Локомотив София, Станислав Генчев

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде специално интервю за колегите от „Дарик“ преди домакинството на Левски. Столичните „железничари“ посрещат „сините“ на собствения си стадион в квартал Надежда в събота. Според Генчев никой не е фаворит срещу Локомотив, когато „червено-черните“ са домакини. В началото на интервюто наставникът на Локо коментира липсващите кадрови проблеми.

„Засега седмицата протича нормално. Някои от контузените вече са в строя. Наказани футболисти нямаме. Единствено Каду (Риберйро Дурвал), който не е картотекиран още, чакаме работна виза да се извади. Ненов оправен и ще може да го използваме. За пръв път от много време насам мога да разполагам с целия състав“, разкри Генчев.

„Ненов е в добро кондиционно състояние. Малко игрови ритъм е загубил. Изигра няколко мача за своя отбор. Лошото е, че последния месец не е участвал в официален мач, но мисля, че бързо ще навакса това отсъствие. Футболистите, които искаха, бяха привлечени и сега спокойно мога да кажа, че на всеки пост разполагаме поне с двама равностойни футболисти. Отсъствието на който и да е няма да се отрази на отбора. Селекцията досега беше отворен процес. Сега можем да кажем, че приключихме. Съставът е напълно окомплектован“, продължи той.

„Левски действително от както Станимир Стоилов пое отбора с всеки мач играе все по-добре и по-стабилно в защита. Това ги държи на високо ниво. Ние също имахме добър период от три мача без допуснат гол. Всеки си има своите слабости. Забелязал съм ги при тях и се старая да ги покажа на футболистите при видео разборите, за да можем в събота да се възползваме. Въпреки че не са много слабостите, те допускат всеки мач поне по две-три грешки, от които противникът може да се възползва“, смята треньорът.

„Никога не съм крил, че от Станимир Стоилов съм научил много неща още като футболист в Левски ми направи силно впечатление как обясняваше тактическите упражнения, самата тактика за мач. Доста неща съм заимствал от него, но и от други треньори, с които съм работил. Аз съм работил с много добри треньори и като футболист, и като помощник. От всеки съм се старал да уча по нещо и да се развивам постоянно. В събота ще го разберем дали ученикът може да победи учителя, но със сигурност имаме своите шансове и се надявам да ги използваме по най-добрия начин“.

„Едно от най-важните неща беше да се върнем на нашия стадион, тъй като тук доста повече фенове ни подкрепят. Футболистите играят с много по-голямо самочувствие, което е важно за отбор като нашия. Програмата ни беше доста тежка с отбори от първата шестица. Все добри отбори гостуват тук в Надежда и с всеки играем равностойно. Дори на определени моменти ги превъзхождаме. На нашия стадион никой не може да е фаворит срещу нас“.

„От всеки отбор може да се вземе нещо, а ние във всеки мач излизаме за победа. Това е най-важното. Футболистите трябва да имат манталитет на победители и да не се притесняват срещу кой играят. Започваме 11 срещу 11. Всеки отбор има слабости и силни страни. Аз се концентрирам върху това как играе нашият отбор и какво правим на терена. Ако изпълняваме задачите, всеки футболист даде максимума на възможностите, няма отбор, срещу който не можем да се противопоставим“

„Не мога да кажа, че се работи трудно. Тук има всички условия, за да може отборът да се развива в правилната посока. Мога да кажа, че тук ми е доста по-спокойно. В Лудогорец мачовете бяха през три дни. Редуваха се европейски мачове с мачове в България. Всяка една загуба на точка там се приема критично. Това е отбор, който има много високи цели. Тук е доста по-спокойно. За един млад треньор като мен е подходящо място за развитие, а и за всеки футболист, дошъл в Локомотив София“, сравни Генчев сегашната си месторабота с предишната, когато води 11-кратния шампион Лудогорец.

„Нашата основна цел, когато се събрахме лятото, беше да изградим боеспособен отбор, с който всеки да се съобразява. Мисля, че към този момент нещата стоят точно така. Колкото по-напред в класирането, толкова по-добре. Дали ще успеем да влезем в шестицата си зависи изцяло от нас. До момента имаме и слаби и силни страни. Искам да предам на футболистите всеки един мач да има постоянство при нас, защото само с постоянство се постигат добри резултати“

„Аз лично се надявам да не допуснем толкова леки голове, каквито допуснахме срещу Славия. И двата гола са много груби тактически грешки в нашата защита. Точно това искам да изчистим. Технически грешки винаги се случват. Някой футболист да не може да отиграе, да не подаде точно. Но тактическите грешки в придвижването ни, в защита кой къде трябва да застане при центриране, трябва да изчистим по най-бързия начин. Успеем ли да го направим много трудно Левски ще ни вкара гол“, каза в заключение Станислав Генчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ