Футболистите на Левски вдигат сериозно цените си

7 Dni Sport09.09.2022
Левски - Арда Кърджали, Андриан Краев

Популярният сайт „transfermarkt“ актуализира ориентировъчните цени на играчите от Първа лига за първи път от месец май. Прави впечатление, че цели 13 футболисти на Левски са оценени далеч по-високо, което говори за добрата работа в клуба.

Най-скъп в редиците на Станимир Стоилов продължава да е Георги Миланов, но при него няма промяна, а цената му се смята, че е 1 300 000 евро. Играчите, които демонстрират възход в това отношение са Филип Кръстев, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Уелтън, Андриан Краев, Цунами, Марин Петков, Илиян Стефанов, Келиън ван дер Каап, Пламен Андреев, Билал Вари, Патрик-Габриел Галчев и Жереми Петрис, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

С най-голям прогрес е Филип Кръстев, който в края на май месец е бил оценяван на 900 000 евро, а сега е с 300 000 по-скъп. Сериозен ръст в това отношение показват и Марин Петков и Пламен Андреев. Нападателят вече е с цена 800 000 евро, а вратарят се котира на половин милион. Двамата са вдигнали с по 200 000 евро своята цена според въпросното издание. Доброто представяне на Сонко Сундберг също дава резултат и вече се счита, че цената му е 1 000 000 евро.

Въпреки тези сериозни суми, „сините“ решиха да задържат своите важни футболисти, за да бъдат конкурентни по време на първенството и да се опитат да защитят Купата на България, която спечелиха в края на миналия сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ